برد هوشمند یا تخته هوشمند چیست: کاربرد و مزایا + مقایسه
آیا شما معلمی هستید که به آموزش بهتر دانش آموزانتان اهمیت میدهید و میخواهید با درسهای تعاملی به آنها بهتر آموزش دهید؟ یا کسی هستید که در جلسات تجاری باید دادههای زیادی را ارائه دهد و به دنبال بهترین راه برای نشان دادن دادههایتان به صورت تعاملی میگردید؟ در این صورت، یک برد یا تخته هوشمند مسلماٌ به کار شما میآید! اما دقیقاً برد هوشمند یا تخته هوشمند چیست؟ آیا برد هوشمند یک سختافزار است یا نرمافزار؟ با ما همراه باشید تا در این مطلب از تهران پروژکتور نحوه استفاده از برد هوشمند، انواع وایت برد هوشمند، مزایا و معایب استفاده از آن و چگونگی اتصال آن به کامپیوتر پروژکتور و تمیز کردنش را به شما توضیح دهیم.
-
- برد هوشمند سخت افزار است یا نرم افزار
- نحوه استفاده از برد هوشمند
- برد هوشمند مگنتی
- برد هوشمند اینفرارد
- برد هوشمند مقاومتی
- برد هوشمند اولتراسونیک
- برد هوشمند بدون نیاز به کامپیوتر و پروژکتور All in one
- مزایای استفاده از برد هوشمند
- استفاده از برد هوشمند برای آموزش
- استفاده از برد هوشمند برای تجارت
- نحوه اتصال برد هوشمند به کامپیوتر و پروژکتور
- چطور برد هوشمند را تمیز کنیم
تخته هوشمند چیست؟
یک تخته سفید بزرگ را در نظر بگیرید. حالا فرض کنید که شما میتوانید روی آن فیلم یا تصویر را مشاهده کنید. بهتر از آن، شما میتوانید به صورت تعاملی روی تخته تصاویر را تکان دهید و حتی روی آن با انگشت و قلمهای مخصوص بنویسید! به این نوع تختهها تخته هوشمند یا برد هوشمند میگویند. ویژگیهای تعاملی که وایت برد هوشمند دارد باعث میشود که کار با آن جذاب و سرگرم کننده و مزایای زیادی برای آموزش و ارائه دادهها در محیطهای آموزشی و تجاری داشته باشد. همچنین، شما میتوانید آن را هم به کامپیوتر و هم به یک ویدیو پروژکتور متصل کنید. اما آیا اسمارت برد یک نرمافزار است یا سختافزار؟
آیا تخته هوشمند یک سخت افزار است یا نرم افزار؟
مثل هر قطعه هوشمندی که در بازار وجود دارد، تخته هوشمند هم یک قطعه سختافزاری است و هم یک قطعه نرمافزاری. خش سخت افزاری آن را که شما به طور فیزیکی مشاهده میکنید همان تخته سفید بزرگ است که شما میتوانید آن را به دیوار آویزان کنید. این تخته در قسمت پشتی خود قطعات سختافزاری دیگری هم دارد که به آن متصل هستند. وقتی که شما این تخته را به یک پروژکتور یا کامپیوتر متصل میکنید، میتوانید محتوای آن را نمایش دهید. با این حال، برد هوشمند فقط محتوای پروژکتور یا کامپیوتر را نشان نمیدهد، بلکه به شما اجازه میدهد تا با صفحه آن تعامل داشته باشید. برای همین است که در کنار قطعات سختافزاریاش به نرمافزاری احتیاج دارد تا فرمانهای تعاملی شما را بشناسد و آنها را اجرا کند. بنابراین، کپی برد هوشمند نه تنها یک قطعه سختافزاری، بلکه مجهز به نرمافزاری هم برای اجرای کارکردهای خودش است. با این وجود، آیا شما میدانید که چطور میتوان از وایت برد هوشمند استفاده کرد؟ (برای آگاهی از نحوه کالبره کردن تخته هوشمند مطلب کالیبره کردن برد هوشمند را مطالعه نمایید)
نحوه استفاده از تخته هوشمند چطور است؟
نحوه استفاده از تخته هوشمند آسان است. شما در اولین مرحله باید تخته هوشمندتان را با کابل مورد نیازش به ویدیو پروژکتور یا کامپیوترتان متصل کنید. بعد از آن، باید برق ویدئو پروژکتور و برد هوشمند را روشن کنید. در این مرحله، شما باید اطمینان داشته باشید که تمام درایورها و برنامههای مورد نیاز برای استفاده از برد هوشمند روی کامپیوتر یا ویدئو پروژکتورتان نصب شده اند. در این صورت، شما میتوانید با انگشتان یا با یک قلم مخصوص اسمارت برد روی تخته بنویسید و تصاویر را حرکت دهید. پس همانطور که میبینید، کار با کپی برد هوشمند آسان است. با این وجود، آیا شما میدانید انواع وایت برد هوشمند در بازار چه هستند؟ (برای خرید و آگاهی از قیمت ویدئو پروژکتور به فروشگاه اینترنتی تهران پروژکتور مراجعه نمایید)
انواع برد هوشمند چه هستند؟
مثل اکثر محصولات دیجیتال در بازار، تخته هوشمند هم انواع متفاوتی دارد که هر کدام ساختار و ویژگیهای خاص خودشان را دارند. شما با دانستن انواع متفاوت برد هوشمند میتوانید آنها را مطابق با نیازها و کاربردهای محیط کاری و استفاده خودتان انتخاب کنید. استفاده از هر کدام از این اسمارت بردهای هوشمند مزایا و معایب خود را دارند که ما در ادامه آنها را توضیح خواهیم داد. (قبل از راه اندازی تخته هوشمند حتما مطلب مراحل نصب و راه اندازی برد هوشمند را مطالعه نمایید )
انواع برد هوشمند: برد هوشمند مگنتی
اسمارت بورد الکترومغناطیسی دقت بالایی در تشخیص حرکات قلم مخصوص خودش را دارد. برای همین، چنین وایت برد هوشمندی برای کارهایی مثل نقاشی و طراحی و کارهایی که احتیاج به دقت زیادی در زمان نوشتن دارند مناسب است.
برد هوشمند مگنتی یا الکترومغناطیسی از تکنولوژی الکترومغناطیسی برای شناخت حرکات قلم خاص تخته خود استفاده میکند. قلم تخته هوشمند مگنتی در ابتدا امواج مشخصی را از خودش منتشر میکند. برد هوشمند نیز سنسورهایی را در سطح خودش دارد که این امواج را شناسایی میکند. سپس، این سنسورها حرکات قلم را ردیابی کرده و آنها را تشخیص میدهند.
مزایا
- دقت بالای تخته هوشمند در ردیابی و شناسایی حرکات قلم
- تاخیر بسیار کم و حداقلی بین حرکات قلم و اجرای آنها روی تخته
- مقاومت خوب
معایب
- معمولاً فقط با قلم مخصوص کار میکنند و خیلی به حرکت انگشتان پاسخگو نیستند
- هزینه تخته هوشمند الکترومغناطیسی نسبت به انواع دیگر میتواند کمی گرانتر باشد
- نصب و استقرار دستگاه ممکن است کمی پیچیده باشد
(قبل از خرید برد هوشمند مطلب راهنمای خرید برد هوشمند را مورد مطالعه قرار دهید)
انواع برد هوشمند: برد هوشمند اینفرارد
تخته هوشمند اینفرارد برای تشخیص حرکات قلم مخصوص خودش از فناوری اینفرارد یا اشعه مادون قرمز استفاده میکند. در برد هوشمند اینفرارد سنسورهای مادون قرمز در اطراف صفحه آن یا در یک قاب جاگذاری شدهاند. سنسورهای تعبیه شده در سرتاسر وایت برد هوشمند اینفرارد یک شبکه نامرئی از نور را به وجود می آورند. به این صورت، زمانی که کاربر با قلم خودش روی صفحه اسمارت برد میکشد یا مینویسد، تداخلی در این شبکه نور مادون قرمز به وجود میآید. در مناطقی که این تداخل به وجود میآید، برد هوشمند تشخیص میدهد که بر روی آنجا خطی کشیده شده است و میتواند مکان کشیدن خط و قلم را به این صورت تشخیص دهد.
مزایا
- دقت بالا در ردیابی و تشخیص حرکات انگشتان و قلم مخصوص تخته هوشمند
- خیلی از بردهای هوشمند مادون قرمز از قابلیت حرکات چند لمسی حمایت میکنند
- استفاده آسان از وایت برد هوشمند مادون قرمز هم با قلم و هم با دست
معایب
- حساسیت به نور محیطی روشن که در برخی موارد ممکن است باعث تداخل در کار سنسورهای برد هوشمند تخته هوشمند شود
- هزینه گرانتر نسبت به برخی از مدلهای برد هوشمند به خاطر فناوری مادون قرمز
- اسمارت برد مادون قرمز نسبت به فناوری وایت برد هوشمند خازنی ممکن است که تمام حرکات دست یا قلم را متوجه نشود
(اگر قصد خرید پروژکتور آموزشی را دارید جهت آشنایی با بهترین ویدئو پروژکتور کلاسی کلیک کنید)
انواع برد هوشمند: تخته هوشمند مقاومتی
تخته هوشمند مقاومتی یک نوع برد هوشمند است که از تکنولوژی لمسی مقاومتی برای شناسایی و تشخیص حرکت قلم و انگشت روی صفحهاش استفاده میکند. در چنین اسمارت بردهایی دو لایه انعطاف پذیر با فاصله بسیار کم در تخته تعبیه شدند. زمانی که کاربر با قلم یا با انگشت روی صفحه تخته فشار میآورد، این دو لایه با همدیگر تماس پیدا میکنند. سپس، برد هوشمند این نقطه تماس را تشخیص میدهد.
مزایا
- مقاومت بیشتری نسبت به مدلهای دیگر تخته هوشمند در برابر ضربه و خش دارد
- قیمتش نسبت به بسیاری از مدلهای برد هوشمند ارزانتر است
- شما میتوانید هم با قلم و هم با انگشت دست یا شی نوک دار دیگر برای آن استفاده کنید
معایب
- تخته هوشمند مقاومتی بیشتر به فشار دست حساس است تا لمس
- به خاطر لایههای اضافی در فناوری لمسی مقاومتی، در چنین تختههای هوشمندی روشنایی و وضوح آن نسبت به مدلهای دیگر برد هوشمند کاهش مییابد
- بسیاری از مدلهای تخته هوشمند مقاومتی فقط میتوانند لمس و فشار دست در یک نقطه را حس کنند
(جهت مشاهده قیمت انواع کابل ویدئو پروژکتور و انتخاب و خرید کابل ویدیو پروژکتور مناسب دستگاه خود کلیک کنید.)
انواع برد هوشمند: تخته هوشمند اولتراسونیک
اگر استقرار و نصب تخته هوشمند برایتان در محیطهای مختلف دشوار است، میتوانید از برد هوشمند اولتراسونیک استفاده کنید. اسمارت برد اولتراسونیک فناوریهای اولتراسونیک و مادون قرمز را با همدیگر ترکیب میکند تا بتواند یک سطح تعاملی روی سطوحی مثل دیوار، تخته سفید و صفحه پروژکتور را به وجود بیاورد. چنین دستگاهی دارای یک حسگر قابل حمل است که میتواند به سطح مورد نظر شما متصل شود. سپس، این حسگر با استفاده از امواج التراسونیک مادون قرمز و قلم مخصوصی که شما برای کشیدن روی آن استفاده میکنید جایگاه قلم را تشخیص می دهد.
مزایا
- حمل و نصب آسان تخته هوشمند اولتراسونیک در مکانهای مختلف
- قابل استفاده با سطوح متنوع صاف
- نصب نسبتاً آسان و سریع
معایب
- برای استفاده احتیاج به یک قلم مخصوص دارد و نسبت به تخته هوشمند لمسی انعطاف پذیری زیادی ندارد
- عوامل محیطی مثل سیگنالهای صوتی و نور میتوانند در سیگنالهای مادون قرمز و التراسونیک تداخل به وجود بیاورند
- برخی از مدلهای تخته هوشمند اولتراسونیک ممکن است دارای ویژگی لمس چند نقطهای نباشند
انواع برد هوشمند: برد هوشمند بدون نیاز به کامپیوتر و پروژکتور All in one
تخته هوشمند بدون نیاز به کامپیوتر یا تخته هوشمند All in one برد هوشمندی است که شما برای استفاده از آن احتیاجی ندارید که آن را به کامپیوتر یا ویدیو پروژکتور متصل کنید. این نوع وایت بردهای هوشمند معمولاً خودشان دارای سیستمهای عملیاتی مثل سیستم اندروید یا ویندوز هستند و شما مجبور نیستید دستگاههایی مثل ویدئو پروژکتور یا کامپیوتر را برای کار با آنها بهشان متصل کنید.
مزایا
- داشتن سیستم نرمافزاری که تجربه کاربری را برای کاربر راحتتر و آسانتر میکند
- داشتن اپها و نرمافزارهایی که نوشتن و طراحی را با تخته هوشمند بهتر و آسانتر میکند
- نبود نیاز برای نصب و استقرار ویدیو پروژکتور و کامپیوتر به برد هوشمند
معایب
- قیمت گرانتر به خاطر نرمافزار تعبیه شده در تخته هوشمند
- گاهی اوقات برخی از مدلهای تخته هوشمند All in one قابلیت آپدیت شدن را ندارند
- محدودیت در نصب و به روز رسانی نرمافزارها به خاطر ویژگیهای سیستم نرمافزاری از پیش تعبیه شده
مزایای استفاده از تخته هوشمند چیست؟
ما در بخش قبلی در مورد انواع تخته هوشمند و مزایا و معایب استفاده از هر کدام برایتان توضیح دادیم. حالا شاید شما با خود فکر کنید که آیا استفاده از برد هوشمند ضروری است؟ اصلاً کار با برد هوشمند چه فایدهای برای من دارد؟ استفاده از اسمارت برد مزایای زیادی میتواند برای شما داشته باشد که آنها عبارتند از:
- استفاده آسان سیستم و رابطه کاربری تخته هوشمند
- تعامل با مخاطب
- تعامل با محتوا
- آموزش و یادگیری بهتر
- داشتن فناوری لمسی
- همکاری را تقویت می کند
- داشتن فناوری یکپارچه
- استفاده برای ارائه محتوا
- به اشتراک گذاری منبع
- اتصال به اینترنت
- اتصال به دستگاه های جانبی
- حاشیه نویسی موثر اسناد
- استفاده از ابزارهای تعاملی و نرمافزارها
انواع کاربرد برد هوشمند چیست؟
تخته هوشمند به خاطر فناوریهایی که از آنها استفاده میکند و ماهیتش در محیطهای مختلف از جمله محیطهای آموزشی و جلسات تجاری، استفادههای زیادی دارد که ما در ادامه بیشتر در مورد آنها توضیح خواهیم داد.
استفاده از تخته هوشمند برای آموزش
همچنین، شما به عنوان معلم میتوانید از طریق برد هوشمند به دانش آموزان خود دیاگرام، چارت و نمودار رنگی نشان دهید و یادگیری آنها را بهتر کنید. علاوه بر این، با اتصال به اینترنت در چنین بردهایی شما میتوانید به منابع آموزشی آنلاین هم در کلاس دسترسی داشته باشید.
تخته هوشمند در عرصه آموزش کاربردهای زیادی دارد و میتواند به مربیان کمک کند تا به نحو بهتر و کارآمدتری به دانشآموزان خودشان یاد دهند. به خاطر ماهیت شان، بردهای هوشمند میتوانند باعث افزایش تعامل مخاطبان با محتوای کلاس شوند و کاری کنند که دانش آموزان از طریق اسمارت برد در زمان واقعی با محتوا تعامل داشته باشند.
استفاده از تخته هوشمند برای تجارت
شما به غیر از استفاده در محیطهای آموزشی میتوانید از تخته هوشمند در جلسات تجاری هم برای ارائه محتوای تصویری و دادههایتان استفاده کنید. در حقیقت، تخته های هوشمند میتوانند در چنین محیطهایی به شما کمک کنند تا اسلایدها و ویدیوهای خود را بهتر نشان دهید. برای همین، مخاطبان شما در این جلسات میتوانند در خود جلسه محتوای شما را بررسی کرده، در مورد آن تصمیم بگیرند یا راهبرد خاصی بچینند. همچنین، نشان دادن دادههای تصویری و نمودارهای رنگی به تصمیم گیری بهتر همکاران شما در جلسات تجاری کمک زیادی میکند.
چگونه برد هوشمند را به کامپیوتر و پروژکتور وصل کنیم؟
برای اتصال تخته هوشمند به کامپیوتر و پروژکتور شما اول باید ببینید که ورودی و خروجی برد هوشمند و کامپیوتر با همدیگر تطابق دارند یا خیر. برای ویدیو پروژکتورها این نوع معمولاً از نوع vga یا hdmi و برای کامپیوترها از نوع usb است. پس از اینکه مطمئن شدید که کامپیوتر و پروژکتور با پورت اسمارت بردتان تطابق دارند، میتوانید یک انتهای کابل را به وایت برد هوشمند و انتهای دیگر را به کامپیوتر و پروژکتور متصل کنید. همچنین، برخی ازمدلهای کپی برد هوشمند برای کار کردن نیاز به نصب درایور یا نرمافزار مخصوص خود روی کامپیوتر یا ویدیو پروژکتور دارند که شما هم باید از قبل اینها را بر روی کامپیوتر یا ویدئو پروژکتور تان نصب کرده باشید. پس از انجام این مراحل، شما میتوانید هر دو دستگاه را به برق متصل کنید تا از تخته هوشمندتان استفاده کنید.
چطور تخته هوشمند را تمیز کنیم؟
برای تمیز کردن تخته هوشمند اول از همه شما باید محلولی را تهیه کنید که مناسب استفاده و تمیز کردن چنین سطوحی باشد. در مرحله بعد شما باید مطمئن شوید که دستگاه شما خاموش است و برقی از آن عبور نمیکند. سپس، شما باید پارچه ای نرم و از جنس میکروفیبر را به محلول تمیز کننده برد هوشمند آغشته کنید و آن را به آرامی روی سطح وایت برد هوشمند بکشید. حواستان باشد که هرگز اسپری را به طور مستقیم روی سطح کپی برد هوشمند نریزید و اجازه ندهید که هیچ رطوبتی به درزهای آن نفوذ کند.
خرید تخته هوشمند از تهران پروژکتور
این روزها پیشرفت فناوری خیلی از کارهای ما را آسانتر و کارآمدتر کرده است. تخته هوشمند هم یکی از این قطعات است که میتواند در محیطهای تجاری و آموزشی اهداف شما را به موثرترین نحو برآورده سازد. خوشبختانه، از لحاظ نوع مدل و برند هم بردهای هوشمند در بازار کم نیستند. بنابراین، اگر شما به سراغ محصولات با کیفیت وایت برد هوشمند میگردید، میتوانید به فروشگاه آنلاین تهران پروژکتور مراجعه کنید و به محصولات ما سری بزنید. اما اگر مایل هستید که حضوراً از فروشگاه ما بازدید کنید، میتوانید به آدرس تهران، میدان امام خمینی، خیابان ناصر خسرو، روبهروی کوچه جوانمرد مراجعه کنید.
- ویدئو پروژکتور چیست: معرفی انواع دیتا پروژکتور + کاربرد
- ویدئو پروژکتور 4k چیست: معرفی مزایا + کاربرد
- پروژکتور خانگی چیست: معرفی مزایا و کاربرد + 6 فاکتور...
- پرده نمایش ALR چیست: بررسی مزایا + کاربرد
- نحوه اتصال PS5 به ویدئو پروژکتور: آموزش 5 روش با...
- پروژکتور Full HD چیست: معرفی مزایا و معایب پروژکتور فول...